كيكة الشيكولاتة( الصيامي )



 مكونات الكيك 

 كوب وربع سكر ٢كوب وربع ماء سخن نص كوب زيت /فانليا ٢كوب ونص دقيق ابيض منخول  نص كوب كاكاو خام  (معلقة صغيرة بيكنج بودر + معلقة صغيرة بيكنج صودا ) او باكو كامل بيكنج بودر رشة ملح 


طريقة التحضير

تسخين الفرن الاول 

وضع السوائل : السكر والماية السخنة وندوب السكر ونضيف الزيت والفانليا ونقلب كويس ونسبها علي جنب  🍰وممكن الكيك كلها تتعمل في الخلاط  

هننخل المواد الجافة :

 الدقيق والبيكنج والكاكاو والملح ونضيفة علي السوائل علي مرتين مع التقليب بالمضرب اليدوي وفي الاخر هتضيف معلقة صغيرة خل  

هنجهز الصنية مدهونة زيت وورق زبدة وندهن زيت خفيف ونصب خليط الكيك 

وندخلة فرن حرارتة عالية ويعدي اول ٥ دقايق ونهدي النار علي ١٨٠ درجة وهتاخد حوالي ٤٠ دقيقة مككن تزيد شوية  -اول ما تطلع نسبها تماما لحد ما تبرد وبعدين نطلعها من القالب ونزينها بصوص الشيكولاتة او نرش عليها سكر بودرة 

وبالهنا واشفا

إرسال تعليق

0تعليقات
إرسال تعليق (0)